Investeerder 5Square neemt belang in Floyd & Hamilton

Investeerder 5Square neemt belang in Floyd & Hamilton

Amsterdams techbedrijf wil met investering verdere (internationale) groei realiseren

Amsterdam 1 maart 2018 – Investeringsmaatschappij 5square heeft een minderheidsbelang verworven in het Amsterdamse techbedrijf Floyd & Hamilton, gespecialiseerd in recruitmentwebsites en recruitmenttools. De investering is bedoeld om de groei in Nederland te versnellen en om het bedrijf internationaal op de kaart te zetten.

In 2017 bezochten vele miljoenen belangstellende de recruitmentsites gerealiseerd door Floyd & Hamilton en daarvan solliciteerden ruim 1,1 miljoen via hun recruitmentsoftware. In 2016 waren dat er nog ca. 500.000. Ruim 60 procent van de sollicitanten gebruikt de websites mobiel. Het aantal opdrachtgevers verdubbelde vorig jaar.

Floyd & Hamilton bouwt en beheert recruitmentwebsites voor tientallen ondernemingen, waaronder Coolblue, WE-Fashion, Binck Bank, De Bijenkorf, Suitsupply, De Nationale Postcode Loterij, Pearle en Thuisbezorgd.nl. Op de steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het succesvol werven van personeel een voortdurend gespreksonderwerp in de boardroom.

Toonaangevend in recruitment websites
Floyd & Hamilton is afgelopen jaren met vele aansprekende projecten een toonaangevende partijen geworden op het gebied van recruitmentwebsites. Met hun recruitmentwebsite worden organisaties geholpen om zichzelf optimaal als werkgever te presenteren en online de beste kandidaten te vinden en te selecteren. De tools die het bedrijf levert maken het makkelijker grote hoeveelheden sollicitanten op een zo efficiënt mogelijke manier te verwerken. Floyd & Hamilton heeft software ontwikkeld, niet alleen om het wervingsproces, maar ook het selectieproces zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen.

“We groeien hard”, aldus Ramses Serno, CEO van Floyd & Hamilton. “Veel grote organisaties benaderen ons om hun recruitmentproces door ons te laten ondersteunen. Blijkbaar worden de door ons gerealiseerde projecten opgemerkt en de resultaten gewaardeerd. Om dit groeitempo te kunnen blijven volhouden en ook in andere landen versneld posities op te kunnen bouwen, is een verdere uitbouw over de volle breedte van het bedrijf noodzakelijk. De investering van 5square maakt dit mogelijk en is daarom een logische en erg positieve vervolgstap.”

“Floyd & Hamilton is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een online motor van de recuitmentsector”, aldus Remco van den Heuvel, mede-oprichter van 5square. “We zien een enorm potentieel voor deze innovatieve onderneming, die met slimme software enorm succesvol is om werkzoekenden naar de recruitmentportals van de ondernemingen te krijgen. Digitaal solliciteren heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen, het is een enorme groeimarkt”.

Over 5square
Sinds 2004 heeft 5square belangen opgebouwd in verschillende ondernemingen en fungeert de investeringsmaatschappij als actief aandeelhouder en financier. De portefeuille van 5square bestaat uit diverse ondernemingen die een sterke groei doormaken tot een structureel winstgevend niveau. 5square richt zich (vooral) op Nederlandse ondernemingen die groeikapitaal willen aantrekken en vervult een actieve aandeelhoudersrol waarbij ‘gezamenlijk ondernemen’ de boventoon voert. In de meeste gevallen verwerft 5square een substantieel minderheidsbelang met een investeringsomvang van 1 miljoen tot 10 miljoen euro per onderneming. Eerder investeerde het bedrijf uit Laren in onder meer SOConnect, Five Degrees, Snappet, Avion en CloudSuite.

Over Floyd & Hamilton
Floyd & Hamilton is in 2010 opgericht door Ramses Serno en Karlien Donders, die tot 2010 beiden topfuncties bekleedden bij USG People. Ervaren IT Professional Ard Peek voegde zich kort erna als 3e partner bij het tweetal en sindsdien heeft de organisatie een flink groei doorgemaakt. Floyd & Hamilton bouwt en onderhoudt zelf innovatieve en aansprekende recruitment websites, levert daarnaast een veelzijdig ATS (kandidaat-volg-systeem) en ontwikkelt slimme pre-selectie en referral tools. In Nederland werkt Floyd & Hamilton inmiddels voor veel bekende bedrijven als Coolblue, We Fashion, De Bijenkorf, Binck Bank, Essent, G4S, Knab, Securitas, De Nationale Postcode Loterij, Suitsupply, Capgemini, Blokker, Intertrust Group, Eneco, Thuisbezorgd.nl, D-reizen, Intertoys, ArboNed, Big Bazar, Zeeman, Greenhouse Group, Xenos, Eyewish en Pearle.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ramses Serno 06-42478656 of Karlien Donders 06-52451177 (info@floydhamilton.nl)