G4S

“Met de nieuwe site heeft Floyd & Hamilton volledig voldaan aan onze hoge verwachtingen en heeft G4S een grote stap vooruit gezet op het gebied van recruitment en Employer Branding!”

– Jerome Prins, specialist arbeidsmarktcommunicatie G4S

Over de opdrachtgever

G4S is specialist in beveiligingsadvies en cash management-oplossingen. G4S is met wereldwijd ruim 657.000 medewerkers één van de grootste werkgevers ter wereld.

 

Probleemstelling

De recruitmentsite van G4S geeft nauwelijks informatie voor sollicitanten en is voor zoekmachines niet vindbaar door een eenvoudige i-frame constructie. Het sollicitatieproces is hierdoor ook niet representatief voor de veelzijdigheid en het goed werkgeverschap van de organisatie en moet derhalve worden aangepast aan het huidige recruitmentproces.

 

Onze oplossing

Een adaptieve recruitmentwebsite met een heldere, open structuur en op de homepage duidelijke calls-to-action. Een SEO-geoptimaliseerd recruitmentplatform dat met een dynamische koppeling direct gekoppeld wordt aan het externe ATS. Een goed vindbare vacaturepagina die door Google al snel wordt opgepikt en met een heldere navigatie een soepele kandidaatervaring creëert. Met alle relevante informatie op de vacaturedetailpagina is een goede conversie bewerkstelligd en door middel van het ATS is zowel het beheren van het sollicitatieproces als het beheren van de talentpool een stuk eenvoudiger geworden. Daarnaast veel foto’s die een duidelijk beeld geven van de veelzijdigheid van G4S als werkgever.

 

Het eindresultaat

Inmiddels heeft G4S Nederland heeft haar nieuwe recruitmentsite gelanceerd. De website toont alle openstaande vacatures in Nederland met veel beelden op de verschillende landingspagina’s en is volledig adaptief. Hierdoor is op alle devices een goede sollicitatie-ervaring mogelijk en de dynamische koppeling met het ATS maakt de uitwisseling van content tussen website en backoffice mogelijk. G4S is heel tevreden met de site, die een optimale sollicitatie-ervaring oplevert en zorgt voor de juiste Employer Branding. Jeroen van Rossum van G4S: ‘We hebben destijds voor Floyd & Hamilton gekozen omdat zij weten waar het bij een goede recruitmentsite om draait: een gebruiksvriendelijke en online vindbare site die een optimale sollicitatie-ervaring oplevert, zorgt voor de juiste Employer Branding en goed de kernwaarden en cultuur van G4S weerspiegelt.

Live sinds

3 december 2013

Laatste (re)design

2018

Oplossingen

Recruitmentsite
Applicant Tracking via koppeling

Categorie
Facilities, Services