Inzetbaar

“Floyd & Hamilton heeft laten zien dat ze in korte tijd veel voor ons kunnen betekenen. Een overzichtelijke vacature pagina, een compleet gevuld ATS, goede gebruikerstraining en te allen tijde support vanuit Floyd & Hamilton!“

– Mathijs van Rooijen – Manager Careercenter Inzetbaar

Over de opdrachtgever

Inzetbaar, opgericht in 1999, draagt met passie voor het vak en door het leveren van excellente personeelsdiensten bij aan de specialistische begeleiding van kinderen, jongeren of volwassenen die om welke reden dan ook in hun ontwikkeling zijn vastgelopen. Het werk, uitgevoerd door ons personeelsbestand van 1400 zorgspecialisten, staat in het teken van persoonlijke aandacht, een praktische aanpak en oprechte aandacht voor de mens. Het draait immers om de cliënt.

 

Probleemstelling

Inzetbaar wilde op korte termijn kunnen beschikken over een duidelijk en eenvoudig toegankelijk vacature platform neerzetten dat als pagina onderdeel uitmaakt van de corporate website in dezelfde look en feel maar wel volledig adaptief en met nieuwe features dan de wat eenvoudige en verouderde corporate website. Dit alles inclusief een veelzijdig en compleet ingericht ATS dat het werk van recruiters efficiënter en klantvriendelijker maakt en vacatures makkelijk laat doorplaatsen. Ook meet het ATS het gehele recruitmentproces door en is het koppelbaar met verschillende job-boards.

 

Onze oplossing

Een goed vindbare vacaturepagina die door Google al snel wordt opgepikt en met een heldere navigatie een soepele kandidaat ervaring creëert. Met alle relevantie informatie op de vacature detailpagina is een goede conversie bewerkstelligd en door middel van het ATS is zowel het beheren van het sollicitatieproces als het beheren van de talentpool een stuk eenvoudiger geworden. Met de analyse tool binnen WebQube kan o.a. op simpele wijze worden bekeken welke (gekoppelde) job-boards de beste resultaten opleveren.

 

Het eindresultaat

Een goed vindbare en meetbare vacaturepagina met een heldere navigatie waarbij alle relevantie informatie op de vacature detailpagina een goede conversie bewerkstelligd. De foto’s geven een beeld van de verschillende functiegroepen. De geboden mogelijkheden van het ATS (WebQube) worden evenals de koppeling met de koppeling met de verschillende jobboards volop gebruikt en zowel de overzichtspagina als de vacaturedetailpagina’s worden goed bezocht via zoekmachines. De analyse tool zal voor inzetbaar uitsluitsel kunnen geven welke gratis en betaalde job-boards de beste kwalitatieve conversies opleveren. Verder kunnen kandidaten hun favoriete vacatures opslaan en eenvoudig een job-alert aanmaken.

Live sinds

24 februari 2016

Oplossingen

Recruitmentsinte
Applicant Tracking

Categorie
Facilities, Services