WE Fashion

“Wat we samen met WE Fashion met een nieuw ATS hebben bereikt is mooi! We kijken er naar uit hier nu ook nog een geheel nieuwe front website aan koppelen.”

– Ramses Serno, CEO Floyd & Hamilton

Over de opdrachtgever

WE Fashion is een van oorsprong een Nederlandse modeketen met ongeveer 3.000 medewerkers, 250 winkels in 7 Europese landen en het hoofdkantoor in Utrecht. WE Fashion ontwerpt zijn collecties inhouse en verkoopt deze ook via de gelijknamige website en ook bij een aantal andere e-commerce partners.

Probleemstelling

WE Fashion heeft met het invullen van de groei-ambities behoefte aan goede en nieuwe medewerkers. Hiervoor is niet alleen nodig dat de vacatures goed worden gepresenteerd en dat het sollicitatieproces zeer kandidaatvriendelijk is ingericht, maar ook dat WE Fashion zich als goed werkgever kan presenteren en Employer Branding online goed wordt ondersteund. Daarnaast werden vacatures voorheen via een i-frame ingeladen. Deze werkwijze maakte het proces niet alleen onoverzichtelijk, maar de vacatures ook onvindbaar voor zoekmachines. Tot slot waren de andere 6 landen nauwelijks betrokken bij het online recruitmentproces en dit zou in de nieuwe situatie gelijkwaardig moeten zijn.

Onze oplossing

Een internationaal recruitmentplatform in 7 talen vanuit elk land te benaderen met eigen taal of talen en in het Engels. Deze site wordt volledig adaptive gebouwd en geeft standaard per land de juiste content (op basis van IP-adres) en de juiste taal (op basis van browserinstellingen).

 

De site geeft content die niet alleen de bezoekers volledig informeert en inspireert, maar ook direct passende vacatures toont. Vacaturedetailpagina’s moeten als landingspagina’s worden ingericht en direct via zoekmachines worden gevonden. Creatieve en mooie content en SEO-optimalisatie maken het platform compleet.

 

De website wordt gekoppeld aan het ATS WebQube. WebQube is meertalig, zeer gebruiksvriendelijk en heeft alle opties en mogelijkheden voor een veelzijdige retailer. Daarnaast is ons ATS uitermate geschikt om snel op te schalen en eventueel landen en talen toe te voegen. Koppelingen met jobboards (Indeed, Fashion United), een automatische check bij het fraude register (FAD), een Facebook plug-in en volledige analysetool geven recruiters van WE Fashion een volledig inzicht in het recruitmentproces.

Het eindresultaat

Inmiddels is Fase 1 afgerond. De vacatures worden in 6 landen in eigen taal (of talen) getoond, zijn goed vindbaar en gekoppeld aan WebQube. Ook de koppelingen met Indeed, Fashion United en het FAD-register zijn gerealiseerd. Fase 2 bestaat uit het uitgebreide Employer Branding deel. De vacature overzichten zullen worden aangevuld met inspiratie- en informatiepagina’s in een volledige (en ook weer per land aangepaste) recruitmentsite. Fase 2 is inmiddels gestart en volgens planning zal deze in november 2017 live gaan.

Live sinds:

28 januari 2017

Oplossingen

Recruitment Website
Applicant Tracking via webQube

Categorie
- In Progress -, Fashion, Retail