Xenos

“Met de Xenos recruitmentsite heeft Floyd & Hamilton onze wensen volledig gerealiseerd en heeft Xenos een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van (online) recruitment en Employer Branding”

 

– Hans Olberts, Directeur P&O Xenos

Over de opdrachtgever

Xenos is een snelgroeiende winkelketen die dagelijks bewijst één van de succesvolle winkelformules van Blokker Holding te zijn. Zij heeft ondertussen ongeveer 180 filialen in Nederland, ruim 50 filialen in Duitsland en meer dan 3000 medewerkers. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Waalwijk.

 

Probleemstelling

Hoe kom je tot een recruitmentsite waar online solliciteren vanuit alle devices mogelijk is. En daarnaast een ATS dat aan de ICT infrastructuur van Xenos kan worden gekoppeld en een optimale candidate experience oplevert. Om een professioneel en up-to-date recruitmentproces te komen is het belangrijk om tot een goede vacature presentatie en kandidaat vriendelijk sollicitatieproces in te richten. Echter daarnaast is het ook belangrijk dat Xenos zich goed als werkgever kan presenteren en Employer Branding online goed wordt ondersteund.

 

Onze oplossing

Een separate recruitmentwebsite met een heldere, open structuur en op de homepage duidelijke calls-to-action. Een SEO-geoptimaliseerd recruitmentplatform dat direct gekoppeld wordt aan het ATS WebQube. Een goed vindbare vacaturepagina die door Google al snel wordt opgepikt en met een heldere navigatie een soepele kandidaat ervaring creëert. Met alle relevantie informatie op de vacature detailpagina is een goede conversie bewerkstelligd. Verder is er door het ATS zowel het beheer van het sollicitatieproces als het beheren van de talentpool een stuk eenvoudiger geworden.

 

Het eindresultaat

Hans Olberts, Hoofd Personeel & Organisatie van Xenos is zeer tevreden met het resultaat: “We hebben destijds voor Floyd & Hamilton gekozen omdat zij hebben aangetoond optimale online recruitmentoplossingen voor retail organisaties te kunnen ontwikkelen.” De wens van Xenos was om een gebruiksvriendelijke en online vindbare site te hebben met een prettige sollicitatie ervaring voor kandidaten, een efficiënt recruitmentsysteem voor de verwerking van de sollicitaties en de juiste Employer Branding. “Met de recruitmentsite Werken bij Xenos heeft Floyd & Hamilton deze wensen volledig gerealiseerd en heeft Xenos een grote stap voorwaarts gezet op het gebied van  (online)recruitment en Employer Branding!”  aldus Olberts, die inmiddels ook voor Xenos Duitsland een recruitmentsite door Floyd & Hamilton heeft laten ontwikkelen.

 

De site is volledig adaptief en dat maakt het gebruik van de recruitmentsite ook op de smartphones en tablets makkelijk. Verder is de site volledig geïntegreerd met het Applicant Tracking Systeem, WebQube. Hierin is het onder andere mogelijk om grote hoeveelheden sollicitanten te registreren en verwerken en wordt tijdens een sollicitatie van een sollicitant direct en automatisch getoetst of hij geregistreerd staat in het Waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel. De werving van Xenos kan hierdoor efficiënt en consequent plaatsvinden met toch een optimale sollicitatie ervaring voor werkzoekenden.

Live sinds

10 april 2014

Laatste (re)design

07 februari 2018

Oplossingen

Recruitmentsite
Applicant Tracking via webQube

Categorie
Retail