Verbeteren voorselectie sollicitanten met ApplyApp

Verbeteren voorselectie sollicitanten met ApplyApp

Sommige grote bedrijven krijgen wekelijks enkele duizenden sollicitaties binnen. Zo ontvangen meerdere retail organisatie meer dan 10.000 sollicitaties per maand. Door deze toestroom aan sollicitaties ontstaat er een hoge workload. Sowieso kan een eerste selectie van sollicitanten hierdoor lastig zijn doordat de benodigde informatie ontbreekt. Vanuit Floyd & Hamilton hebben wij daarom ApplyApp ontwikkeld.

Met behulp van ApplyApp worden kandidaten direct bij het solliciteren op laagdrempelige wijze gevraagd om een aantal onderdelen in de sollicitatie te doorlopen. Deze onderdelen zijn:

  • toetsing harde functie-eisen: ja/nee vragen ter controle van essentiële functie-eisen,
  • online assessment: korte, tweekeuze vragenlijst waarbij gewenste competenties worden getoetst.
  • video pitch: het opnemen of uploaden van een korte video met een persoonlijke pitch.

Het ApplyApp proces

In de ApplyApp worden eerst de harde functie-eisen getoetst door middel van eenvoudige ja/nee vragen. Als een sollicitant niet aan de essentiële functie-eisen voldoet, wordt deze op een persoonlijke manier afgewezen. Wanneer de sollicitant wel aan de eisen voldoet volgt een korte online assessment. Deze geeft inzicht in de mate waarin de werk- en gedragsvoorkeuren van de sollicitant overeenkomen met de belangrijkste functiecompetenties.

Als laatste mag de sollicitant door middel van een videopitch antwoord geven op een functie specifieke vraag. Deze pitch geeft een duidelijk beeld en geluid van de sollicitant. Na het verder aanvullen van de gegevens wordt de sollicitatie verstuurd en kunnen de sollicitanten gerangschikt worden naar verwachte geschiktheid.

Tussen de verschillende vragen en onderdelen wordt de sollicitant verrast met beelden en korte video’s over het bedrijf. Dit zorgt voor een leuke sollicitatie-ervaring en inspiratie tijdens het sollicitatieproces.

Alle resultaten worden voor de recruiter duidelijk en overzichtelijk weergegeven in een Applicant Tracking System (ATS), dat kosteloos wordt meegeleverd. Hierin is te zien wie heeft gesolliciteerd, welke kandidaten niet voldoen aan de harde criteria (en derhalve al zijn afgewezen) en wat de score is geweest bij het assessment.

Focus op geschikte kandidaten

Met behulp van ApplyApp kunnen recruiters eenvoudig de resterende kandidaten rangschikken, het video assessment van deze kandidaten bekijken, doorsturen naar een manager ter beoordeling en eventueel de kandidaat afwijzen of uitnodigen voor een interview. Recruiters krijgen dus alleen nog maar objectief geschikte sollicitaties binnen en kunnen op basis van de online assessment uitkomsten en een eerste audiovisuele indruk een gefundeerde eerste selectie maken. De workload voor recruiters wordt hierdoor aanzienlijk teruggebracht. Ook de kans dat kandidaten ten onrechte voor een eerste interview worden uitgenodigd of worden afgewezen wordt sterk gereduceerd.

Wil je meer weten over hoe wij jouw sollicitatieproces kunnen verbeteren? Of hoe wij het sollicitatieproces van onze klanten verbeteren? Neem dan contact met ons op.