Improve your recruitment

We would like to help

Onze recruitment oplossingen

Hoe bouw je aan een optimaal online employer brand, interesseer je de juiste doelgroepen en trek je goede kandidaten aan? Wij zorgen voor een effectieve applicant journey in jouw recruitment website. En creëren zo een prettige sollicitatie ervaring voor (potentiële) kandidaten zodat je een gefundeerde en snelle eerste selectie kan maken.

 

Floyd & Hamilton ziet drie soorten dienstverlening als onmisbaar: recruitment websites, applicant tracking met het ATS WebQube en pre-selectie door middel van de ApplyApp. Onze dienstverlening is wat ons betreft niet voorbehouden aan grote, bekende organisaties, aan organisaties met een enorm vacaturevolume of aan organisaties met grote recruitmentbudgetten. Alle organisaties die hun slagvaardigheid op de arbeidsmarkt willen vergroten en het efficient, objectief en klantvriendelijk maken van hun recruitmentproces belangrijk vinden, kan een passende oplossing worden geboden.

Schermafbeelding 2018-04-02 om 12.04.53

Recruitment websites

Voor de werving van kwalitatieve nieuwe medewerkers en voor een betere presentatie als (toekomstige) werkgever ontwerpen en ontwikkelen wij gebruiksvriendelijke, vindbare en innovatie recruitment websites.

Applicant tracking

WebQube zorgt voor een snelle, kandidaatvriendelijke verwerking van sollicitaties, geeft een goed overzicht op het volledige recruitmentproces, bezit gebruiksvriendelijke analyse-tools en een toegankelijke database.

Applicant Tracking System - Floyd & Hamilton

Preselectie

Met ApplyApp wordt de eerste selectie van sollicitanten objectiever, kwalitatiever en tijdbesparend. Harde functie-eisen worden getoetst, maar ook persoonlijke voorkeuren en competenties onderbouwen de selectie.

Referral recruitment

Naast het delen van vacatures via social media, kunnen er ook op een meer persoonlijke wijze nieuwe medewerkers worden geworven. Met behulp van de ReferralApp kunnen medewerkers, nieuwe collega’s werven.

Binck-Referral-Recruitment-website