Applicant Tracking System

Een kandidaatvriendelijk proces

Wanneer er een belangstellende via de recruitment website heeft gereageerd op een vacature dan wel een open sollicitatie heeft verstuurd, begint het proces dat we Applicant Tracking noemen. Sollicitaties moeten administratief worden verwerkt, opgevolgd, opgeslagen en intern worden gecommuniceerd. Tegelijkertijd dienen de sollicitanten tijdig bericht te ontvangen over de voortgang van de procedure en welke rol hierin van hen wordt verwacht. Een goed Applicant Tracking System (ATS) maakt dit proces kandidaatvriendelijk en zeer efficiënt voor recruiters. Tevens zorgt het systeem ervoor dat er te allen tijde een goed overzicht is van alle openstaande vacatures, bijhorende sollicitanten en de fase van het proces waarin deze verkeren. Daarnaast kunnen de vacatures makkelijk worden aangemaakt en gepubliceerd. Ook zorgt het systeem dat het goed meetbaar is en dat alles kan worden geanalyseerd en verbeterd.
Applicant Tracking System - Floyd & Hamilton

Applicant Tracking System: WebQube

Om dit proces eenvoudig, kwalitatief beter en klantgerichter te maken voor organisaties heeft Floyd & Hamilton WebQube ontwikkeld. WebQube is een Applicant Tracking System dat:

  • eenvoudig is te koppelen aan de recruitmentsite;
  • het afhandelen van sollicitaties sterk vereenvoudigt en stroomlijnt;
  • sollicitanten automatisch persoonlijk bericht over de voortgang stuurt;
  • een makkelijk uitvraagbare database aanlegt van kandidaten;
  • gebruiksvriendelijke analysetools bezit.

 

WebQube wordt ingericht naar de structuur van de betreffende organisatie en naar de aard van het recruitmentproces. Samenvattend garandeert het Applicant Tracking System WebQube een snelle en prettige sollicitatie-ervaring met een adequate administratieve verwerking en een overzichtelijke database.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.

Recente projecten