Pre selectie sollicitanten

ApplyApp

Het aantal sollicitanten op een vacature kan zo groot zijn, dat een eerste integere en kwalitatieve selectie moeilijk is door een te hoge workload. Sowieso kan een eerste selectie van sollicitanten lastig zijn doordat de benodigde informatie hiervoor ontbreekt. Met ApplyApp hebben recruiters een instrument in handen dat sollicitanten inspireert, op harde criteria selecteert en gewenste persoonskenmerken en vaardigheden in kaart brengt.

Met behulp van ApplyApp worden kandidaten direct bij het solliciteren op laagdrempelige wijze gevraagd om een aantal onderdelen in de sollicitatie te doorlopen. Deze onderdelen zijn:

 

  • toetsing harde functie-eisen: ja/nee vragen ter controle essentiele functie-eisen
  • online assessment: korte, tweekeuze vragenlijst waarbij gewenste competenties worden getoetst
  • video pitch: het opnemen of uploaden van een korte video met een persoonlijke pitch.

 

Als een werkzoekende geïnteresseerd is in een vacature en op de sollicitatiebutton klikt, dan opent ApplyApp en begint het sollicitatieproces.

Eerst worden de harde functie-eisen getoetst door middel van eenvoudige ja/nee vragen. Als een sollicitant niet aan de essentiële functie-eisen voldoet, wordt deze op een persoonlijke manier afgewezen.

Voor de anderen volgt een kort online assessment. Deze geeft inzicht in de mate waarin de werk- en gedragsvoorkeuren van de sollicitant overeenkomen met de belangrijkste functiecompetenties.

Als laatste mag de sollicitant door middel van een videopitch antwoord geven op een functiespecifieke vraag. Deze pitch geeft een duidelijk beeld en geluid van de sollicitant. Na het verder aanvullen van de gegevens wordt de sollicitatie verstuurd en kunnen de sollicitanten gerangschikt worden naar verwachte geschiktheid.

Tussen de verschillende vragen en onderdelen wordt de sollicitant verrast met beelden en korte video’s over het bedrijf. Dit zorgt voor een leuke sollicitatie-ervaring en inspiratie tijdens het sollicitatieproces.

Recruiters krijgen dus alleen nog maar objectief geschikte sollicitaties binnen en kunnen op basis van de online assessment uitkomsten en een eerste audiovisuele indruk een gefundeerde eerste selectie maken. De workload voor recruiters wordt hierdoor significant teruggebracht. Ook de kans dat kandidaten ten onrechte voor een eerste interview worden uitgenodigd of worden afgewezen wordt sterk gereduceerd.

Verwerking van de resultaten

Heb je vragen en/of opmerkingen over de ApplyApp? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.