Recruitment websites

Een optimale recruitment website

Voor werkgevers ontwerpt en ontwikkelt Floyd & Hamilton innovatieve, gebruiksvriendelijke, aansprekende en volledig meetbare carrièreplatformen. De recruitment website wordt ingezet voor de werving van nieuwe medewerkers en voor een betere presentatie als (toekomstige) werkgever en als brand. Recruitment websites van Floyd & Hamilton zijn volledig adaptief en mobiel vriendelijk. Hierdoor tonen de recruitment websites op alle devices een optimaal beeld, logische navigatie, de juiste content en passende mogelijkheden om in contact te komen of te solliciteren. Daarnaast zijn de recruitment websites en het dataverkeer beveiligd, geven deze een consistent beeld op alle moderne browsers en zijn deze zowel in structuur als in content geoptimaliseerd voor zoekmachines.

 

Floyd & Hamilton hanteert bij het ontwerpen en bouwen van een recruitment website een 8-tal kenmerken waaraan deze in ieder geval moeten voldoen. Om dit te waarborgen heeft Floyd & Hamilton een uitgebreid instrumentarium en innovatieve features beschikbaar. Deze kenmerken zijn:

Doelgericht

Betrouwbaar

Adaptief

Aansprekend

Sociaal

Gebruiksvriendelijk

Vindbaar

Meetbaar

De juiste Applicant Journey

Floyd & Hamilton zal op basis van de doelstelling en doelgroep van de recruitment website, de website ontwerpen en inrichten. Hierbij is alles erop gericht de doelgroep te bereiken, de gewenste informatie te tonen (tekst, beeld, video) en de bezoekers van de recruitment website een logische en intuïtieve route te geven langs de verschillende onderdelen. Belangstellenden moeten continu mogelijkheden worden geboden om gerelateerde informatie te vinden en in contact te treden met de organisatie en recruiters. Ook de mogelijkheid om te verbinden via social media of e-mail moet er te allen tijde zijn. Verder dient het feitelijke sollicitatieproces volledig transparant te zijn en zo worden ingericht dat er geen onnodige drempels worden opgeworpen. Ook bij het ontbreken van een passende vacature kan een open sollicitatie worden achtergelaten of een job alert worden aangevraagd.

Meetbaar en ATS-koppeling

Een recruitmentwebsite van Floyd & Hamilton kan aan elk open ATS worden gekoppeld zonder dat de candidate experience hieronder lijdt. Waar een ATS nog al eens beperking oplevert op de wijze waarop kan worden gesolliciteerd of hoe vacatures worden gepresenteerd, weet webQube CMS deze informatie volledig te ontsluiten. Vacaturepagina’s worden hierdoor veelzijdige landingspagina’s, sollicitatieformulieren kunnen per functie of vacature worden ingericht en het gehele recruitmentproces is van A tot Z doormeetbaar. Hierdoor krijg je inzicht in de herkomst van websitebezoekers, conversies van bezoekers naar sollicitant en de de uiteindelijke conversie naar hire. Waar nodig kan door middel van AB-testen worden gekeken welke content en campagnes het meest effectief zijn of waar aanpassen en bijsturen nodig is.

Projectaanpak bij een recruitment website

Floyd & Hamilton draagt zorg voor het projectmanagement, een technisch ontwerp, een visueel design, de content inventarisatie, de bouw, het testen en eventueel koppelen van de recruitment website. Daarnaast zorgen wij ook voor het het trainen van de (potentiële) recruitment website en WebQube gebruikers. In alle fases wordt de klant nauw betrokken en geïnformeerd en wordt zoveel mogelijk technische en operationele kennis overgedragen. Verder adviseren wij bij de keuze en opmaak van de juiste content (samenstelling) en kunnen wij uiteraard foto- en video materiaal verzorgen.

 

De recruitment website wordt compleet, getest en inclusief de geproduceerde content opgeleverd.  Met het zeer gebruiksvriendelijke recruitment CMS is het aanpassen of vervangen van alle content zeer eenvoudig en zonder het risico dat huisstijl, design of templates onbedoeld wijzigen. Floyd & Hamilton verzorgt voor het opleveren een gebruikerstraining voor het CMS en de gebruikershandleiding is eenvoudig (online) benaderbaar. Mochten er echter nadien alsnog vragen bestaan, dan worden deze te allen tijde door de support afdeling van Floyd & Hamilton beantwoord en opgelost.  

Recente recruitment websites