z Whitepaper
Recruitment Sites and Technology
Het Amsterdamse Floyd & Hamilton is vorig jaar verdubbeld. Om verdere (ook internationale) groei te kunnen boeken heeft het techbedrijf nu de handen ineengeslagen met investeerder 5square.

Over Floyd & Hamilton

Het Amsterdamse techbedrijf Floyd & Hamilton, dat is gespecialiseerd in recruitmentwebsites en recruitmenttools, werkt voor tientallen klanten, variërend van Coolblue tot De Bijenkorf, Binck Bank, Essent, Knab, Suitsupply, Blokker, Eneco, ArboNed, Zeeman, Xenos, Eyewish en Pearle. In 2017 solliciteerden 1,1 miljoen mensen via hun recruitmentsoftware bij een van deze klanten. In 2016 waren dat er nog zo’n 500.000. Ruim 60 procent van de sollicitanten gebruikt de door hen gemaakte websites mobiel.
Over Floyd & Hamilton

Vorig jaar verdubbeld

Floyd & Hamilton is in 2010 opgericht door Ramses Serno (rechts op de foto) en Karlien Donders. Beiden bekleedden tot die tijd topfuncties bij USG People. Ervaren IT-professional Ard Peek voegde zich kort erna als derde partner bij het duo en sindsdien heeft de organisatie een flink groei doorgemaakt. Vorig jaar verdubbelde het aantal opdrachtgevers van Floyd & Hamilton zelfs. De investering van 5square, die daar een minderheidsbelang voor terugkrijgt, is bedoeld om die groei nog eens te versnellen en ook de eerste stappen over de grens te zetten.

In Nederland is Floyd & Hamilton de afgelopen jaren een van de meest toonaangevende partijen geworden op het gebied van recruitmentsites. Hun sites zijn bedoeld om organisaties te helpen om zichzelf optimaal als werkgever te presenteren en online de beste kandidaten te vinden en te selecteren. 
De tools die het bedrijf levert maken het makkelijker grote hoeveelheden sollicitanten goed en efficiënt te verwerken. De zelf ontwikkelde software moet niet alleen het wervings-, maar ook het selectieproces zo efficiënt en effectief mogelijk laten verlopen. Zo bouwt en onderhoudt Floyd & Hamilton niet alleen zelf innovatieve en aansprekende recruitmentwebsites, het bedrijf levert daarnaast ook nog een veelzijdig ATS en ontwikkelt bovendien slimme preselectie- en referraltools.
 

‘Een logische en erg positieve vervolgstap'

“We groeien hard”, aldus CEO Ramses Serno. “Veel grote organisaties benaderen ons om hun recruitmentproces door ons te laten ondersteunen. Blijkbaar worden de door ons gerealiseerde projecten opgemerkt en de resultaten gewaardeerd. Om dit groeitempo te kunnen blijven volhouden en ook in andere landen versneld posities op te kunnen bouwen, is een verdere uitbouw over de volle breedte van het bedrijf noodzakelijk. De investering van 5square maakt dit mogelijk. Het is daarom een logische en erg positieve vervolgstap.”

“Floyd & Hamilton is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een online motor van de recruitmentsector”, stelt Remco van den Heuvel, medeoprichter van het (vooral) op Nederlandse ondernemingen gerichte 5square. “We zien een groot potentieel voor deze innovatieve onderneming, die met slimme software enorm succesvol is om werkzoekenden naar de recruitmentportals van de ondernemingen te krijgen. Digitaal solliciteren heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen, het is een enorme groeimarkt.”