z Whitepaper
Recruitment Sites and Technology
Over het belang van een goede recruitment website is geen discussie meer. Organisaties zien het als één van de belangrijkste instrumenten om hun werkgeversmerk te promoten en zich zichtbaar te maken op de (online) arbeidsmarkt. Daarnaast gebruiken bijna alle werkzoekenden recruitment websites om meer te weten te komen over een werkgever en hun vacatures. Echter aan het ontwerpen, bouwen en implementeren van een recruitment website gaat meestal een lang proces van besluitvorming en afwegingen vooraf. Wij helpen je hier graag bij en hebben daarom voor jou een checklist opgesteld van ruim 100 punten. Deze checklist kan bij de realisatie van een nieuwe recruitment website worden geïmplementeerd of in ieder geval moet deze goed worden doorgenomen.

Het belang van een goede recruitment website

Voor kandidaten is de eerste kennismaking met de mogelijk toekomstige werkgever erg belangrijk. Een minder goede ervaring bij een eerste websitebezoek kan het werkgevers imago schaden en eventueel potentiële werknemers doen afzien van een sollicitatie. Met een goede recruitment website kan je de waarde van je merk onderstrepen en een eerste positieve indruk geven.

Jaarlijks worden er door verschillende partijen lijstjes opgesteld met de in hun ogen beste recruitment websites, optimale online sollicitatie-ervaring of meest innovatieve recruitment tool. Hoewel de jury’s waarschijnlijk veelal deskundig en integer oordelen, blijft het opmerkelijk dat dit type verkiezingen weinig overlap of overeenstemming in winnaars oplevert. Een optimale recruitment website laat zich dus moeilijk definiëren of omschrijven. Naast smaakgevoeligheid is er simpelweg niet één standaard opbouw van een recruitment website die voor iedere organisatie of in iedere situatie zal voldoen.

Op basis van onze kennis en ervaring hebben wij een checklist met ruim 100 punten opgesteld met o.a. recruitment bouwstenen, technische features en designcomponenten. Deze lijst is niet allesomvattend, maar biedt houvast bij het ontwerpen, bouwen en implementeren van een recruitment website.

Download gratis ons whitepaper

Wil je direct alles weten over hoe je een recruitmentsite inricht en waar je op moet letten? Download dan nu ons gratis whitepaper via: https://www.floydhamilton.nl/downloads En ga direct aan de slag met (het verbeteren van) jouw recruitmentsite.