z Whitepaper
Recruitment Sites and Technology
Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van video recruitment. Waar traditioneel primair werd gewerkt met platte tekst, zie je dat er nu ook video's worden toegevoegd over het bedrijf, de werkvloer en toekomstige collega's. De video zorgt uiteindelijk dat er een duidelijk beeld (en geluid) van de organisatie ontstaat. De belangrijkste voordelen van video recruitment hebben wij onderstaande voor je opgesomd.

Video recruitment versterkt je merk

Via online video’s kunnen merken sollicitanten informeren en inspireren. Door het vertellen van leuke en boeiende verhalen of het overbrengen van interessante informatie, kunnen merken de sollicitanten overtuigen. Een sollicitant krijgt via een bedrijfsvideo immers sneller een idee over het soort werkgever dat hij voor zich heeft. Door een kijkje te geven op de werkvloer, directe collega’s aan het woord te laten en de sfeer over te brengen kan een sollicitant goed aanvoelen of hij een geschikte match is voor de vacature en je organisatie. 

Video zorgt ook voor meer betrokkenheid van de doelgroep bij je organisatie. Bij organisaties die al succesvol inzetten op videocontent is de betrokkenheid van de doelgroep erg groot. Door middel van videocontent kun je namelijk de juiste beleving overbrengen bij je (toekomstige) doelgroep.

Video verbetert de conversie

Wie goede content heeft, zoals video, kan dit op veel (sociale) kanalen verspreiden. Denk hierbij aan je website, e-mail en vooral het gebruik van social media. Op deze manier is het mogelijk om direct met je doelgroep te communiceren en je video door fans en medewerkers te laten delen. Diverse onderzoeken geven aan dat bezoekers video’s waarderen en ook ruim 65% uiteindelijk doorklikt naar de website. Ook wordt de vacature vaker bekeken en wordt er vaker gesolliciteerd op een vacature met video. Hoeveel de video ook daadwerkelijk bijdraagt hangt uiteraard af van de inhoud en presentatie van de video. Bedenk dus goed wat je in de video onder de aandacht brengt en bedenk goed wat voor de sollicitanten het meest interessant is. 

Wanneer mensen naar jouw video kijken, betekent dit dat ze interesse hebben in wat je biedt. Dit is dan ook hét moment om aan te zetten tot actie. Kijkers kiezen er namelijk voor om hun tijd te besteden aan jouw video. Door een goede call to action toe te voegen aan de video, moedig je jouw doelgroep aan op het moment dat ze het meest gemotiveerd zijn.

Onderscheiden t.o.v. van de concurrentie

Op dit moment zijn video-interviews nog niet heel erg gebruikelijk als eerste contactmoment met nieuwe medewerkers. Des te groter is de onderscheidende waarde als je er nu mee begint. Bedrijven die vooral vasthouden aan geschreven vacatures, zullen op een dag ontdekken dat ze ver achterlopen en daardoor lang niet de gehele doelgroep aanspreken. Vooral jongeren voelen zich namelijk sterker aangetrokken tot bedrijven die meegaan met hun tijd. 

Het is mogelijk om recruitment video's op jouw eigen website of recruitment pagina's te plaatsen. Maar je kunt deze video's ook gebruiken in recruitmentcampagnes, waarbij je adverteert op externe websites. Zo onderscheidt je jezelf van de andere werkgevers die op traditionele wijze adverteren. Als je het goed aanpakt, kun je met video-interviews jezelf profileren als een technologisch geavanceerde, innovatieve organisatie die vooroploopt in nieuwe manieren van recruitment en van werken. Tenminste, zolang nog niet iedereen het doet. Wacht dus niet te lang.

Vergroten van je bereik

Video wordt steeds meer gebruikt als bron van informatie. Maar liefst 7 miljoen Nederlanders maken gebruik van YouTube, waarvan 1 miljoen dagelijks. Door middel van social media heeft video ook veel meer kans om verspreid te worden van netwerk naar netwerk. Een uitgelezen kans voor werkgevers om hun bereik te vergroten. Want naast de bedrijfsvideo te plaatsen op YouTube kun je deze natuurlijk plaatsen op je eigen website of aparte recruitmentsite. Verder is het filmpje (of delen van het filmpje) uitstekend te delen via social media. Ook kan de video gebruikt worden op specifieke advertentiepagina’s of op websites van derden.

Goed voor vindbaarheid (SEO)

YouTube is niet alleen de op een na grootste zoekmachine van de wereld, maar wordt ook zeer goed geïndexeerd door Google. YouTube is namelijk onderdeel van Google. Dit betekent dat wanneer jij je video goed optimaliseert (SEO) je sneller wordt gevonden door je doelgroep. 

Een online video op zichzelf is voor zoekmachines niet doorzoekbaar en daardoor niet vindbaar. Om een online video vindbaar te maken voegen we aan de video zogenaamde meta data (een titel, omschrijving, keyword tags en ondertiteling) toe. Het plaatsen van een online video op een unieke url binnen jouw website vergroot tevens de vindbaarheid van de eigen website op unieke content. 

Floyd & Hamilton adviseert je graag over het inzetten van een recruitment video. Interesse? Neem dan contact met ons op.