z Whitepaper
Recruitment Sites and Technology
Blokker is een innovatief familiebedrijf en een toonaangevende retailer met 117 jaar ervaring en nog steeds volop aandacht voor vernieuwing. Met een klantgerichte en pragmatische organisatie met een prettige werksfeer is er ruimte voor initiatief en ondernemerschap en aandacht voor opleiding en ontwikkeling op ieder niveau.
The challenge

The challenge

Het beeld van Blokker als werkgever sloot niet meer aan bij alle ambities en innovaties op andere terreinen. In het oude recruitmentproces werden online instrumenten nog te weinig ingezet en benut. Hoe zorg je ervoor dat er een reëel en positief beeld van de organisatie als werkgever ontstaat, dat vacatures en doorgroeimogelijkheden duidelijk voor het voetlicht komen en dat al deze informatie ook makkelijk online vindbaar en via alle devices bereikbaar is. Hoe regel je daarnaast een backoffice-oplossing die Applicant Tracking goed ondersteunt en een goede preselectie doorvoert om objectief en integer een eerste schifting te maken in het grote aantal kandidaten en ook nog goed aansluit bij de infrastructuur van Blokker.

Our solution

Een separate recruitment website met een heldere, open structuur en op de homepage duidelijke calls-to-action. Een SEO-geoptimaliseerd recruitmentplatform dat direct gekoppeld wordt aan het ATS WebQube. Een goed vindbare vacaturepagina die door Google al snel wordt opgepikt en met een heldere navigatie een soepele kandidaatervaring creëert. Met alle relevante informatie op de vacaturedetailpagina is een goede conversie bewerkstelligd en door middel van het ATS is zowel het beheren van het sollicitatieproces als het beheren van de talentpool een stuk eenvoudiger geworden. Daarnaast een koppeling met preselectie tool ApplyApp waardoor kandidaten gescreend en met video pitch het ATS in komen.
Lorem ipsum
Lorem ipsum

The result

Een mooie harmonie van eenvoud en informatie toont zich op de nieuwe website, geeft goed de merkwaarden en de look-and-feel van Blokker weer en maakt het voor een groeiend aantal websitebezoekers en sollicitanten aantrekkelijk om verder te reizen. Een goed vindbare en meetbare recruitment website met een heldere navigatie waarbij alle relevante informatie op de vacaturedetailpagina een goede conversie bewerkstelligt. Daarnaast is er een koppeling met ApplyApp gerealiseerd voor alle winkelfuncties waardoor het voor de recruiters uitstekend te doen is om grote aantal sollicitanten te kunnen verwerken.