z Whitepaper
Recruitment Sites and Technology
Securitas Group is een Zweeds beveiligingsbedrijf en één van de grootste bedrijven op dat gebied ter wereld. Securitas heeft vestigingen in 50 landen met in totaal 345.000 medewerkers in dienst. Securitas hecht dan ook veel waarde aan haar ‘human capital' en probeert haar medewerkers te inspireren, motiveren en ondersteunen om zo de persoonlijke en gezamenlijke ambities te realiseren.

The challenge

Securitas had een verouderde recruitmentsite waarop mobiel solliciteren nog niet mogelijk was en die voor zoekmachines niet geoptimaliseerd was. Daarnaast werd bij vacatures nog weinig relevante extra content getoond en dit kwam met name ook omdat de koppeling met het ATS nog niet interactief was.

Our solution

In een coproductie met Securitas het ontwerpen en bouwen van een geheel nieuw recruitmentplatform, gebouwd op een moderne stack en met een interactieve koppeling met PeopleXS. Op basis van een grondige analyse van de vorige recruitmentsite (zowel desktop als mobiel) van Securitas zijn een groot aantal verbeteringen doorgevoerd en is de site volledig adaptief.

Contentpagina's

Naast de eerder genoemde pagina's zijn er nog vele informatie en inspiriratiepagina's om de employer branding van de organisatie goed naar voren te laten komen. Deze mooie en creatieve pagina's en de SEO-optimalisatie maken het platform compleet.

Vacature overzicht

Je vindt op deze pagina een actueel overzicht van de openstaande vacatures. Door het gebruik van een filter komt de kandidaat snel bij een geschikte vacature. En kan de kandidaat snel door naar de relevante pagina's.

Vacature detail

Met alle relevante informatie op de vacaturedetailpagina is een goede conversie bewerkstelligd. Vacaturedetailpagina’s zijn ingericht als landingspagina’s en worden direct goed door de zoekmachines zoals Google opgepakt.
1 / 4

The result

Een fraai en aansprekend recruitmentplatform. De recruitmentsite heeft een heldere navigatie waardoor het een soepele kandidaatervaring creëert. Met alle relevante informatie op de vacaturedetailpagina, is een goede conversie bewerkstelligd. Door middel van de koppeling met het ATS is zowel het beheren van het sollicitatieproces als het beheren van de talentpool eenvoudig voor Securitas recruiters. Met de volledige adaptieve site kun je op alle devices eenvoudig solliciteren.

Naast de reguliere koppeling met het ATS ten behoeve van het plaatsen van vacatures en het verwerken van sollicitaties, is er nog een uitgebreide koppeling gerealiseerd. Deze koppeling maakt het mogelijk om content met elkaar te verbinden en ook om de landingspagina’s en communicatietemplates persoonlijk te maken.