z Whitepaper
Recruitment Sites and Technology
WE Fashion is een van oorsprong een Nederlandse modeketen met ongeveer 3.000 medewerkers, 250 winkels in 7 Europese landen en het hoofdkantoor in Utrecht. WE Fashion ontwerpt zijn collecties inhouse en verkoopt deze ook via de gelijknamige website en ook bij een aantal andere e-commerce partners.

The challenge

WE Fashion heeft met het invullen van de groei-ambities behoefte aan goede en nieuwe medewerkers. Hiervoor is niet alleen nodig dat de vacatures goed worden gepresenteerd en dat het sollicitatieproces zeer kandidaatvriendelijk is ingericht, maar ook dat WE Fashion zich als goed werkgever kan presenteren. En daarnaast de Employer Branding campagne You work for we, we work for you! online goed wordt ondersteund.

Daarnaast werden vacatures voorheen via een i-frame ingeladen. Deze werkwijze maakte het proces niet alleen onoverzichtelijk, maar de vacatures ook onvindbaar voor zoekmachines. Tot slot waren de andere 6 landen nauwelijks betrokken bij het online recruitmentproces en dit zou in de nieuwe situatie gelijkwaardig moeten zijn. En last but not least moest de website

WE Fashion challenge
Our solution

Our solution

Een internationaal, volledig meetbaar recruitmentplatform in 7 talen vanuit elk land te benaderen met eigen taal of talen en in het Engels. Deze site wordt volledig adaptive gebouwd en geeft standaard per land de juiste content (op basis van IP-adres) en de juiste taal (op basis van browserinstellingen).

De site geeft content die niet alleen de bezoekers volledig informeert en inspireert, maar ook direct passende vacatures toont. Vacaturedetailpagina’s moeten als landingspagina’s worden ingericht en direct via zoekmachines worden gevonden. Creatieve en mooie content en SEO-optimalisatie maken het platform compleet. 

De website wordt gekoppeld aan het ATS WebQube. WebQube is meertalig, zeer gebruiksvriendelijk en heeft alle opties en mogelijkheden voor een veelzijdige retailer. Daarnaast is ons ATS uitermate geschikt om snel op te schalen en eventueel landen en talen toe te voegen. Koppelingen met jobboards (Indeed, Fashion United), een automatische check bij het fraude register (FAD), een Facebook plug-in en volledige analysetool geven recruiters van WE Fashion een volledig inzicht in het recruitmentproces.

The result

Een prachtig, data-driven recruitmentplatform dat erg goed aansluit bij de employer branding campagne van WE. De vacatures worden in 6 landen in eigen taal (of talen) getoond, zijn goed vindbaar en gekoppeld aan WebQube. Ook de koppelingen met Indeed, Fashion United en het FAD-register zijn gerealiseerd. 

Vacature overzicht

Je vindt op deze pagina een actueel overzicht van de openstaande vacatures. Door het gebruik van een filter komt de kandidaat snel bij een geschikte vacature. En kan de kandidaat snel door naar de relevante pagina's.

Contentpagina's

Naast de eerder genoemde pagina's zijn er nog vele informatie en inspiriratiepagina's om de employer branding van de organisatie goed naar voren te laten komen. Deze mooie en creatieve pagina's en de SEO-optimalisatie maken het platform compleet.

Vacature detail

Met alle relevante informatie op de vacaturedetailpagina is een goede conversie bewerkstelligd. Vacaturedetailpagina’s zijn ingericht als landingspagina’s en worden direct goed door de zoekmachines zoals Google opgepakt.

1 / 4