z Whitepaper
Recruitment Software en Websites
Wanneer het invullen van (specifieke) vacatures een structureel en groot probleem wordt voor een organisatie, is het tijd om hier serieus aandacht aan te geven. Vaak zijn er verschillende oorzaken die het lastig maken om een vacature in te vullen. Iedere doelgroep vraagt om een andere benadering met andere middelen en uitingen. De huidige referral tools zijn vaak te complex en worden dan ook buiten werktijd te weinig gebruikt. Terwijl dit een van de belangrijkste succesfactoren is voor referral recruitment. Floyd & Hamilton heeft hierin een doorbraak bereikt met de ReferralApp.
Doeltreffend
Informeel netwerk
Meer traffic
1 / 3

De ReferralApp werkt heel eenvoudig:

Persoonlijke invulling

De medewerker (referrer) spreekt iemand die aangeeft wel interesse te hebben in het bedrijf, vult de gegevens en wensen van de kandidaat in, zoals naam, email, telefoonnummer, locatie en het vakgebied waar interesse in is. Iedere persoon die door een referrer wordt aangedragen ontvangt een link naar een persoonlijke landingspagina waar hij geïnformeerd en geïnspireerd wordt.

Kandidaten aanmelden met een persoonlijk bericht

Persoonlijke landingspagina

Op deze pagina wordt de kandidaat persoonlijk gewezen op de relevante carrièremogelijkheden, de vacatures, testimonials en andere relevante content. Een kandidaat komt dus niet op een generieke website, maar in een compleet op hem/haar toegesneden wereld maar hij /zij persoonlijk wordt benaderd en aangesproken. Een impactvol event!
Persoonlijke landingspagina

Sollicitatie

Via het persoonlijke pad solliciteert de kandidaat op een vacature en gaat het sollicitatieproces in (of laat een job-alert achter).
Sollicitatie

Beloning

De medewerker krijgt een beloning voor het aanbrengen van een nieuwe collega. Dit kan in geld, aantal punten of een tegoed. De hoogte en het moment (sollicitatie, gesprek, aanname of door de proeftijd heen) van de beloning is per vacature in te stellen. Recruiters kunnen inzien hoe de referrals converteren, maar ook medewerkers kunnen inzien hoe ze presteren ten opzichte van collega's.
Beloning
1 / 4

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Karlien Donders